WELKOM BIJ CARDIAC OUTPUT

Stichting Cardiac Output is ontstaan na beëindigen samenwerking tussen Stichting Cordaan, Introdans uit Arnhem en de AHK Amsterdam.

Stichting CARDIAC OUTPUT gaat het concept van Adriaan Luteijn van INTRODANS voortzetten. Adriaan Luteijn maakt dans voorstellingen onder de noemer “De ontmoetingen”. Verstandelijk beperkte dansers laten samenwerken met professionele dansers. Het resultaat is verbluffend.

Wij willen de overgedragen kennis over inclusief werken, voortzetten met een nieuwe generatie dansmakers en docenten doormiddel van interactie en inclusie.

Wat het project De Ontmoetingen van Adriaan Luteijn te weeg heeft gebracht is dat er zichtbare emotionele, fysieke ontwikkelingen

 

 naar boven kwamen bij de verstandelijk beperkte dansers. Dit was zichtbaar door meer zelfstandig handelen en verbeterde lichamelijke conditie. Zoals ze zelf onder woorden brachten: Het maakt me gelukkig!

De bedoeling van CORDAAN en INTRODANS was om werelden te openen, mensen verbinden, grenzen doorbreken en voor hen een onbekende manier van communiceren aanreiken. Dit om zich te ontwikkelen tot kunstenaar en/of danser, en zelfstandiger te kunnen werken.

Na dit eenmalige project van Cordaan en Introdans, heeft Stichting Cardiac Output, speciaal opgericht om dit soort projecten te kunnen blijven uitvoeren, het stokje over genomen en het concept van inclusie dansen voortgezet.